Yin jóga 

A Yin jóga egy igazán különleges felépítésű és hatású jógaóra.

A legtöbb mozgásforma yang típusú, vagyis a test folyamatos mozgásban van, az izmok dolgoznak, a céljaink motiválnak és minden alkalommal egy kicsit erősebbnek és állhatatosabbnak érezzük magunkat. Ilyenkor a fejlődés tüze fűt bennünket. A yin jóga pont nem ilyen. Itt a mozdulatlanság nyugalma hűt bennünketAz állandó akarás és cselekvés háttérbe szorulnak, az elfogadás és megengedés váltja fel a helyüket. Nem véletlenül az érzelmek jógájaként is szokták nevezni.

Én alapvetően céltudatos személynek tartom magam és szeretem irányítani az életemet, ám időről időre mindig szembesülök vele, hogy nincsen mindenre ráhatásom. Ilyenkor a yin jógát hívom segítségül. Szeretném, hogy egy adott történést megbékélés kövessen.

A pózok hosszú ideig (3-5 perc) történő kitartása alatt a megbújó frusztrációknak és fájdalmaknak van idejük a felszínre törni és ott és akkor szembenézhetünk velük és a gyakorlás során elengedhetjük őket.

Nem ritka, hogy yin jóga gyakorlás alatt eszünkbe jutnak korábbi negatív emlékek és bosszantó események, melyekhez még mindig elfojtott harag vagy mély szomorúság társul. Fizikailag a csípő, a combok és a hónalj területén raktározzuk el a legtöbb feszültséget. A gyakorlás során ezeket a területeket alaposan megnyújtjuk és emiatt tudnak kioldódni az eltárolt feszültségek.

Ha egy mondatot, vagy mottót kellene választanom a yin jógával kapcsolatban akkor ez a következő lenne: “Elfogadom, hogy nem mindig történnek úgy a dolgok, ahogyan azt én elképzelem és ezzel együtt megengedem magamnak, hogy bármi is történt, békére leljek.”

Árak 

Egyéni jógafoglalkozás 60 perc – 6500 Ft 

 

Bardu Natália

Bejelentkezés:
M: 
E:

 

 
Designed & Developed by Fábián Petra © 2018 Inner arcanum - All Rights Reserved
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com