Indiai Ayurvédikus masszázs Pécs szívében

Az Ayurvédáról

Fábián Petra

Ez az Indiából származó, 5000 éves gyógyászati rendszer, az embert és az életet holisztikusan (a , az egészre törekvő) megközelítő tudomány már ősidők óta ismert megelőző, gyógyító, regeneráló, fiatalító, közérzetjavító és akár terápiás célból is igénybe vehető tulajdonságairól.

Az ayurvedikus gyógyászatot az Élet Tudományának is nevezik. A világ legrégibb és legidőtállóbb, természetes egészségmegőrzési rendszere, mely káros mellékhatások nélkül biztosít lehetőséget az egészségi állapot javítására és a betegségek megszüntetésére.

Mire jó?

Az Ayurveda bevált módszer a krónikus betegségek gyógyítására. Továbbá az allergiákra, krónikus fáradtságra, koncentráció javítására, a bőr hidratálására, az immunrendszer megerősítésére, reumás panaszok, izomfájdalmak enyhítésére és megszüntetésére, bőrbetegségekre, emésztészavarokra, migrénre, fejfájásra és a mentális betegségekre is.

Az ayurvédikus gyógyászat az egész testet kezeli. Szemben a nyugati orvoslással, amely nagyrészt a tünetek elnyomására, megszüntetésére összpontosít, az Ayurvéda a betegségek forrását keresi és ezen a szinten gyógyít. Fő célja megőrizni a test energiáinak az egyensúlyi állapotát.
Fontos megjegyezni, hogy az Ayurvéda nem áll ellentétben a klasszikus orvostudománnyal. A két módszer tökéletesen kiegészítheti egymást.

Magáról a masszázsról

Kifejezetten az ayurvédikus testtípusra szabott táplálkozási és életmódra vonatkozó tanácsok, a masszás mozdulatai, a masszázsnál alkalmazott egyedi olajhasználat, és az érintés varázslatos ereje biztosítja, hogy a vendéget egyéni igényeinek és aktuális állapotának megfelelően frissítse, gyógyítsa, nyugtassa és energetizálja.

Ayurvédikus masszázsok:

Abhyanga – Teljes test masszázs olajokkal/ 90 perc / 17 000Ft

Shiroabyanga – A fej, a nyak, vállöv és az arc meleg olajos masszázsa / 40 perc / 7500Ft

Patra Potali – Gyógynövény batyus masszázs / 120 perc / 22 000Ft

Shirodhara – Olajcsorgatás a homlokra / 60 perc / 14 000Ft

Udvartana – Gyógynövényporos masszázs / 90 perc / 18 500 Ft

Basti – Speciális tésztafalas kezelések / 50 perc / 12 500 Ft

Navarakizhi masszázs – Tejes-rizses batyus masszázs  / 90 perc / 22 500Ft

„A masszázs a lélek simogatása a testen keresztül”

A kezelés menete

A masszázst megelőzi egy rövid beszélgetés, melyből az is kiderül, hogy melyik természetes eredetű gyógyolajat javasolt használni.
A masszázs során meleg, bő olajjal, simító, enyhe gyúró és ütögető mozdulatokkal masszírozzuk a kezelendő testrészt, amely lehet csak a fej, talp vagy a teljes test.

A kezelés végeztével a harmóniába hozott és összehangolt test, elme és lélek a mindennapokban is jóval hatékonyabban képes funkcionálni, így hozzájárulva életminőségünk javításához, mind fizikailag, mind mentálisan.

A masszázsok önálló kezelésként és terápiás céllal is igénybe vehetők.

A masszázs utáni gőzölés, azaz swedana 

 Az Ayurvédikus masszázs során alkalmazott fogások és bőséges meleg olajozás segíti a testben megtelepedett méreganyagok fellazulását. A gőz segítségével ezek a nem kívánatos anyagok fellazulnak, cseppfolyósodnak, s ezáltal könnyebben eltávoznak testünk csatornáin keresztül.Továbbá a gőzölés hatására az alkalmazott hidegen sajtolt olajok hatékonyabban jutnak el szervezetünk sejtjeihez.
A meleg gőz oldja az izmok fájdalmas merevségét, kötöttségét, ezenkívül az elme szorongó, kifáradt állapotait is csodásan kezeli! Az idegrendszer csak profitál a gőzölő eljárással!

Tudj meg többet a gőzölésről és a lehetőségekről IDE KATTINTVA  😉

A masszázs kezelések általános ellenjavallatai:

 • Akut/heveny állapot/folyamatok (betegségek tüneti szakasza, krónikus betegségek időközönkénti fellángolásos időszakai)
 • Gyulladásos betegségek
 • Fertőző betegségek
 • Láz
 • Terhesség (első két és utolsó hónapja)
 • Fertőző betegség estén
 • Csonttörés, ficam, égés, trauma (törés, ficam esetén az ellenoldali, a „jó” végtagon végzett kezelés jótékonyan hat a problémás végtagra a reflexes átkapcsolás miatt)
 • Ittas vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatti állapot
 • Epilepszia
 • Menstruáció legerősebb napja (tapasztalataim szerint a legerősebb 1-3 napja, de egyénenként változó)
 • Elzáródásos érbetegségek (érrendszeri érintettség esetén a vérrög elmozdulása – thrombosis/embólia)
 • Szíveredetű keringési zavarok
 • Akut vénás betegségek
 • Előrehaladott csontritkulás
 • Vérzékenység (a mikrovérzések vérömlenyeket okozhatnak a bőr alatti kötőszövetben => lilás elváltozás a bőrön)
 • Kezeletlen keringési zavarok, kezeletlen magas vérnyomás (kezelt, rendszeres orvosi kontroll alatt álló, gyógyszert szedő páciensek kezelhetők)
 • Pace-maker
 • Perifériás keringési problémák (fekély, érmeszesedés, visszér bántalmak, mélyvénás tromóbis, nyiroködéma)

 

Egy aprónak tűnő lépés egészségünkért, mint például egy masszázs igénybevétele, láncreakcióként indítja be a szándékunk eléréséhez szükséges erőforrásokat, így járul hozzá céljaink eléréséhez.
Dönts a harmónia mellett!

 

Ayurvédikus masszázst a következő szolgáltatók nyújtanak központunkban:

Fábián Petra

Bejelentkezés:
M: +36 70 230 8655

 
Designed & Developed by Fábián Petra © 2018 Inner arcanum - All Rights Reserved
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com