Önismereti mentorálás

Az átalakulás útja bizony hosszú és kacskaringós lehet. Tele csodás, felszabadító felismerésekkel,
és időnként fájó, tudatunkat összezavaró szembesülésekkel. A társadalmi „normák” értéküket vesztik, a régi, felvett és eltanult minták, hitrendszereink lekopnak, amik már nem szolgálnak minket, majd a saját tapasztalásunk, megítélésünk és intuícióink alapján  az „új” nézetek, érzések, pedig beilleszkednek a helyükre.
Ez a transzformáció nem mindig megy végbe hangtalanul és észrevétlenül. Elhúzódó stressz, zavar, félelem, harag, befelé forduás. Már nem tudjuk, hogy mi az „igaz” és mi a „hamis”.
Az utat mindannyiunknak egyedül kell megtennünk, viszont segítséget kérhetünk. Egy pártfogó jelenléte biztosítja az iránymutatást, az őszinte visszajelzést és a tanulás fejlődésének megkönnyítését.

Aki tudja, hogy még mennyi mindent nem tud, csak az nyitott az új tudásra. Csak úgy szerezheti meg, ha átadja azt, amit már ő megtapasztal és segít másoknak is kinyitni magukat és keresni az újat.”

 

„Az átalakulás nem mindig könnyű és kényelmes és nem mindig nehéz és bonyolult.”

 

Érzelmileg nem sok minden nehezebb annál, minthogy szembesüljünk önmagunkkal, mindenféle maszk, elhomályosító fátyol és az ego egyéb illuziója nélkül.
A bennünk lévő változások nagy valószínűséggel a családi, baráti és ismerettségi körünkre is kihatással lehetnek. Pontosan megfogalmazni és elmagyarázni, hogy mi is megy végbe bennünk, amit még talán mi sem értünk teljesen, nem könnyű. Ha mégis megtudnánk nyílni, tanácstalanul és féltve néznek ránk a hozzánk közel álló emberek. Nem azért, mert nem szeretnének minket. Egyszerűen csak nem értik, hogy min megyünk keresztül. Féltenek és sokan talán félnek is tőle. Te viszont légy bátor! Bízz abban, hogy nem véletlenül mész keresztül éppen azon amin!

A közös munka

A mentor és mentorált közös munkája során létrejött egyenrangú kapcsolat, olyan személyes fejlődést tesz lehetővé, amely támogató eszközökkel és tanácsokkal segíti át a mentoráltat az önismeret kihívásokkal teli útján és az avval járó megannyi változáson, így segítve  előrehaladását az életben.

Az együttes hosszútávú munka, közösen megbeszélt időközönkénti személyes, esetekben akár skype-on vagy telefonon való kapcsolattartásból illetve találkozásokból áll.

A szándék és irányelv

Mint mentor, a szándékom, hogy a kölcsönös bizalmon és nyitottságon alapuló kapcsolat, a közös munka és együtt töltött idő alatt és által, a mentorált megtalálja saját maga igazságait, legmagasabb potenciáit és megtanuljon hallgatni a benne rejlő „gurura”, a legbensőbb erőre, azaz Valódi, Igaz önmagára.

Már-már klisének hangozhat… „a változás csak rajtad áll”. Viszont nagyon is igaz.
Lehetnek és lesznek is nehezebb napjaink, időszakaink. A kérdés csak is az, hogy mit kezdesz velük és, hogy akarod-e, hogy másképp legyen?

Amit még érdemes tudni a mentor és a mentorált közös munkájáról

Finomíts a képességeden, hogy az élet cifra és gazdag mintáiból tanulj. Talán nem mindig áll hatalmunkban megválasztani a tantervet, de kiválaszthatjuk, hogy melyik pályán haladunk és melyik, már megtanult tudást alkalmazzuk.

  • A mentor hosszú távú fejlődésében támogatja és kíséri a mentoráltat
  • A mentor, ha kell segíti mentoráltját magánéletében és munkájában
  • A  mentorálás egy kétoldalú, kölcsönös előnyökkel járó, hatalmi viszonyoktól mentes kapcsolat.
  • A mentor egy segítő kéz, egy tanár, aki engedi a mentoráltat, hogy az megtalálja saját útját.
  • A mentorálás során kiemelt szerepet kap a kapcsolat ápolása, a barátságos hangvétel
  • A mentor, munkája eredményeként egy tanulási folyamaton vezeti keresztül mentoráltját
  • A mentor egy információforrás a mentorált számára.

Elkísérlek az úton, de nem teszek meg helyetted semmit. Az út a tiéd. A te kihívásaid. Ott leszek, ha elakadsz. De az elhatározást neked kell meghoznod.

Senki más nem fogja és nem is tudná elvégezni helyetted azt, amiért itt vagy. Hogy megtapasztald önmagad, legtisztább teljességedben. Ez a kaland csakis rád vár.

Végy egy mély lélegzetet, lazítsd el vállad, a homlokod és gyomrod.
Figyelj befelé … merre visz az utad?

“A coachnak van néhány remek kérdése a válaszaidra; a mentornak van néhány remek válasza a kérdéseidre.”

Árak

1 alkalom 60 perc – 12 000 Ft

Mentorálást a következő szolgáltatók nyújtanak központunkban:

Fábián Petra

További info és bejelentkezés:
M: +36 70 230 8655

 
 
Designed & Developed by Fábián Petra © 2018 Inner arcanum - All Rights Reserved
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com