Hajdu Benjamin

Hajdu Benjamin

Hajdu Benjamin vagyok. Lomi Lomi Nui masszőr és Reconnective healer. 

Az egész életemet végigkíséri a masszázs kultúrája, a gyerekkortól, egészen mostanáig. Gyerekként sok éven át figyeltem Édesanyám gyógymasszőri hivatását. 

Fejlődésem alapjait segítette megteremteni a versenyszerű kajakozás, kung-fu, kundalíni jóga és a különböző önismereti csoportok. Jelenleg is életem aktív része az önismereti munka.

Hivatásom során kiemelkedően fontos számomra a bizalom, az érintés tisztasága és a vendégeim határainak tiszteletben tartása.

Célom, hogy a hozzám fordulóknak legyen lehetőségük elmélyülni és elcsendesedni a masszázsban. Így az idegrendszer nyugalmi állapotba kerül, ami többek között segíti a stressz kivezetését a testből, harmonizálja a test-szellem-lélek egyensúlyát.

Ha velem tartasz, biztonsággal, erős megtartással és elfogadással kísérlek végig ezen a tradicionális hawaii szertartáson. 

Szolgáltatások:

Szolgáltatások: Lomi Lomi Nui masszőr 

Kampós Balázs

Kampós Balázs

Kampós Balázs vagyok. Erős gerinc fájdalmaimat alternatív terápiákkal kezdtem kezeltetni, melynek során rám talált a craniosacralis terápia. Azon felül, hogy gerincproblémáim megszűntek, egy súlyos gyermekkori traumát is sikerült feloldani. A terápia megismerésével az életemben gyökeres változás vette kezdetét. Elkezdtem a módszert megtanulni, majd a természetgyógyász képzésbe is belevágtam. A craniosacralis terápiás képzéseket a gyógymód kidolgozója által alapított intézet magyarországi képviseleténél, az Upledger Institute Hungary-ben végezem.

A Dr. Upledger által 1984-ben megalapított Upledger Institute International mára a világ legnagyobb egészségügyi továbbképző intézetévé vált.
Bővebb információ a terápia meghonosítójának hivatalos oldalán:
www.craniosacralis.hu

 

 

Kaba Eszter

Kaba Eszter

Amióta az eszemet tudom, mindig is idealista szemlélettel rendelkeztem. Mélyen hittem – és hiszem a mai napig is- hogy az egyetlen járható út számunkra, hogy békében éljünk egymással. Tisztelettel és hálával fordulva a környezetünk felé azért a sok jóért, amit életünk során kapunk és megértéssel, illetve önreflexióval vizsgálva azt a sok rosszat, ami óhatatlanul átszövi életünk folyamát. “Mert nem nyithatunk ajtót csupán Yin-nek (a jó dolgoknak) Yang (ebben a kontextusban a negatív eseményeket és megéléseket takarja) is be fog sétálni rajta.”

Ez az imént idézett mondat 2018-ban hangzott el a Yogin jógatanár képzőn – amin életemben először részt vettem – illetve azóta még oly sokszor hallottam… Mert valami, akkor és ott feléledt bennem és megértettem (megéreztem) hogy én ezen az úton, a Lélek útján járva válhatok igazán önmagammá.

Így az utóbbi években, amikor csak lehetőségem nyílt rá, folytattam a közös tanulást, gyakorlást, önmagam csiszolását a Yogin keretei között és azon túl is.

 • 2018-ban végeztem el a Yogin 200 órás Tudatossági és Jógatanári képzést.
 • 2020-ban Yogin Yin jóga oktatóvá váltam, illetve szintén ebben az évben a Sarasvati Alapítvány, Jóga és Oktatási Központ jóvoltából megismerkedhettem a jóga terápiás célú alkalmazásával és az Ajurvéda ősi tudományával részletesebben.
 • 2021-ben a Yogin Meditáció és Humanológia kurzusán mélyítettem el még jobban a tudásomat. Emellett 2021 nyarán részt vettem a Balla-hangterápia alap és haladó tanfolyamán, ahol a tibeti hangtálakkal és hatásukkal ismerkedtem meg elméleti és gyakorlati szinten.
 • 2022-ben az Almogudtha jógaiskola által szervezett 40 órás Aerial jóga oktatói képzést végeztem el. 

Oldalakat tudnék írni róla, hogy mennyi mindent kaptam, amióta a jóga útjára léptem. Hogy csak pár dolgot említsek:

 • egészségesebb szokásokat
 • új célokat és keretet az életemnek
 • eszközöket, melyek segítségével egyre inkább felül tudok kerekedni a negatív gondolataimon és érzéseimen
 • egy elfogadó közösséget

A fizikai részét éppen úgy szeretem a gyakorlásoknak, mint azt a lelki és energetikai transzformációt, ami óhatatlanul bekövetkezik, ha kitartunk a jóga útján. 

Szeretném, ha minél többen megtapasztalnánk, hogy kitartással és gyakorlással felülírhatóak a minket hátráltató programjaink és képesek vagyunk a szamszkáráink (bennünk rejlő lenyomatok) ördögi köréből kilépni és tudatosan teremteni az életünkben. Hiszek a mindennapi tudatos cselekedetek erejében is, ugyanakkor meggyőződésem, hogy létezik egy határ, amin az elme felfogóképessége már nem jut túl. Ide imáinkon, spirituális gyakorlásunkon, meditációnkon keresztül vezet az út. Én ehhez kaptam rengeteg segítséget a különböző jógairányzatok vonalairól, hogy ide eljuthassak és ezt is tudom továbbadni.

Az általam választott és képviselt jóga stílusok lassabb dinamikájúak, illetve több hangsúlyt fektetnek a pózok kitartására, ezáltal a bennünk lévő érzelmek feltárására és mélyebben visznek bele minket a bennünk zajló folyamatokba. Amennyiben ezt kerested, jó helyen jársz, vedd fel velem a kapcsolatot bátran. 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bemutatkozásomat és arra bátorítalak, hogy járjunk együtt a Lélek útján.

Szeretettel,

Kaba Eszter / Preet Sita Kaur

Palancsa Máté

Palancsa Máté

2016-ban vehettem át gyógytornász-fizioterapeuta diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. A klinikumban (reumatológia, immunológia, korai mozgásszervi rehabilitáció) és magánpraxisokban (Budapest, Pécs) is kipróbálhattam magamat. Az utóbbi években a mélyebb önismereti technikák (meditáció) vezettek el a mélyebb gyógyulást célzó módszerekhez. Így jutottam el a TestSzobrászathoz, amely egy strukturális integrációs iskola. A módszer a testtartás fejlesztését célozza meg, hogy az energia-gazdaságosabban, kevesebb erőfeszítéssel, és végtében optimálisabban mozogjon és működjön a gravitációs térben, amiben életünk minden pillanatában létezünk. A felszabaduló energia nemcsak a “külsőt”, hanem a “belsőt” is megváltoztathatja, hiszen az új testtartás, új belső tartást is magával hozhat. A TestSzobrászat  így holisztikus módszernek mondható, melynek célja a humán potenciál kiteljesítése.

 

Képesítések, workshopok:

 

 • TestSzobrászat-SeptumWork® (Strukturális Integráció)
 • SMR-henger 
 • Dynamic Flossing
 • Köpöly tanfolyam 
 • FDM I, II, III modul (Fascia Disztorziós Modell)
 • Komplex mozgásszervi állapotfelmérés 
 • Craniomandibularis terápia workshopok (Molnár Angélával)
 • Kinesio taping 
 • Craniomandibuláris terápia (CMD)
 • 3NS Kinesio Tape I.
 • Manual Trigger Point Therapy IMTT Module 1

 

Vágó Tímea

Vágó Tímea

Vágó Tímea vagyok. Gyógytornászként végeztem 2008-ban a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi
Karán. Személyi edző képzésemet az Art Edzőképzésen, hatha jógaoktatói végzettségemet pedig a
Sarasvati Alapítvány Jóga-, és Oktatási Központban szereztem. Több különböző területen dolgoztam, így
számos állapottal és kórképpel találkoztam a munkám során, ami folyamatosan arra sarkallt, hogy
szakmai tudásomat bővítsem.
Továbbképzéseim:
– FDM-Fascia Disztorziós Modell- ízületi vagy izom eredetű fájdalomcsillapításra
– SMR henger a sport és mozgásszervi rehabilitációban
– Cervico-Cranio-Mandibular Therapeutics- állkapocs ízületi terápia
– FitMummy- szülés utáni regeneráló tréning
– Kinesiotape/Sporttape
– Trigger-pont terápia- izomeredetű, kisugárzó fájdalomra
– McKenzie-módszer
* Svéd masszázs

Holisztikus szemléletűnek tartom magam, vagyis az embert teljes egészében vizsgálom. A Test- Lélek-
Szellem harmóniája jelentősen befolyásolja közérzetünket. Minden mindennel összefügg.

Gyógytornászként a mozgás az életem szerves része és úgy érzem, hogy a jógában, mint testmozgásban
megtaláltam azt, ami számomra a legnagyobb örömet adja. De a jóga ennél valójában sokkal több.
Közelebb kerülni Önmagamhoz. Elfogadás. Elengedés. Befogadás. Megengedés. Segít más nézőpontból
fürkészni a világot és élni az életet. Számomra ezt jelenti a jóga. Arra törekszem, hogy minél több
emberrel megismertessem a mozgás örömét egy egészséges, harmonikus és boldog életért.

Szolgáltatások:

Svéd masszázs Hatha jóga 

Szatmári Kinga

Szatmári Kinga

Szatmári Kinga vagyok, nagyjából 15 éve kezdtem természetgyógyászattal, emberek gyógyításával foglalkozni. Emellett több más tevékenységgel is foglalatoskodom, ami közös metszéspont ezekben, a természetes életmód népszerűsítése. Szeretném mindezen tevékenységeimet egy egységes rendszerben szintetizálni, ehhez szolgál keretként a 2 éve megalakult GilingArt életműhely.

Alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként számos technikát megismertem, kipróbáltam. Kedvenceimmé a shiatsu (ejtsd: siacu) masszázs és a DO-IN mozgásterápia váltak, mert egyszerű, letisztult és mégis rendkívül hatékony módszerek.

A fitoterápia, a gyógynövények használata a gyógyításban egy másik alappillérét jelentik a terápiás tanácsadásaimnak.

A harmadik, mondhatni személyes kedvenc területem a relaxációs és meditációs praxis alkalmazása, mind az egészség megőrzése és visszaszerzése érdekében, mind az önismereti út szempontjából.

Hat éve egy ősi kézműves technikával, a nemezeléssel kezdtem komolyabban foglalkozni, amit szeretnék integrálni a terápiás praxisomba, a kreatív alkotás, mint aktív meditáció és önismereti, önkifejezési út lehetőségeként.

Hitvallásom szerint az EGÉSZSÉG egyenlő azzal, hogy EGÉSZ, azaz EGY vagyok. Egészségesnek lenni annyi, mint egységben, harmóniában lenni önmagammal – ez a test, lélek, szellem egysége – harmóniában lenni az engem körülvevő világgal, azaz a természettel és embertársaimmal, valamint harmóniában lenni a Forrással, Istennel.

A természetes életvitel azt jelenti ebben az összefüggésben, hogy életem során arra törekszem, minél inkább összhangba kerüljek az Élettel, annak törvényszerűségeivel. Emiatt nagyon fontos, hogy életünket az évkör, az élet rendje, szabályos ciklusai mentén alakítsuk, mivel a természet nekünk mindig életazonos mintákat mutat. Szükséges ehhez az évkörön belül a kiemelt időszakok, ünnepek, jeles napok eredeti jelentésének ismerete és gyakorlati alkalmazása, valamint az esztendőn belüli nagyobb egységek, időszakok energetikai minőségéhez kapcsolódás, s ezek segítségével az önmagunkon végzett belső munkavégzés, tisztulásunk, fejlődésünk érdekében. Tudni és a gyakorlatban alkalmazni, mikor minek van épp az időszerűsége, milyen energiák dominálnak a térben, kijelölve a feladatok aktuális irányát.

Fontosnak tartom, hogy az emberek megtalálják saját céljukat, feladatukat és azt egy teremtő, alkotó élet szolgálatába állítsák.

Terápiás foglalkozásaim egyéni és csoportos formában is igénybe vehetők.

Szolgáltatások: Shiatsu masszázs   DO-IN mozgásterápia

12

Calendar

2023. szeptember
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
 
Designed & Developed by Fábián Petra © 2018 Inner arcanum - All Rights Reserved
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com