Kampós Balázs

Kampós Balázs

Kampós Balázs vagyok. Erős gerinc fájdalmaimat alternatív terápiákkal kezdtem kezeltetni, melynek során rám talált a craniosacralis terápia. Azon felül, hogy gerincproblémáim megszűntek, egy súlyos gyermekkori traumát is sikerült feloldani. A terápia megismerésével az életemben gyökeres változás vette kezdetét. Elkezdtem a módszert megtanulni, majd a természetgyógyász képzésbe is belevágtam. A craniosacralis terápiás képzéseket a gyógymód kidolgozója által alapított intézet magyarországi képviseleténél, az Upledger Institute Hungary-ben végezem.

A Dr. Upledger által 1984-ben megalapított Upledger Institute International mára a világ legnagyobb egészségügyi továbbképző intézetévé vált.
Bővebb információ a terápia meghonosítójának hivatalos oldalán:
www.craniosacralis.hu

 

 

Kaba Eszter

Kaba Eszter

Amióta az eszemet tudom, mindig is idealista szemlélettel rendelkeztem. Mélyen hittem – és hiszem a mai napig is- hogy az egyetlen járható út számunkra, hogy békében éljünk egymással. Tisztelettel és hálával fordulva a környezetünk felé azért a sok jóért, amit életünk során kapunk és megértéssel, illetve önreflexióval vizsgálva azt a sok rosszat, ami óhatatlanul átszövi életünk folyamát. “Mert nem nyithatunk ajtót csupán Yin-nek (a jó dolgoknak) Yang (ebben a kontextusban a negatív eseményeket és megéléseket takarja) is be fog sétálni rajta.”

Ez az imént idézett mondat 2018-ban hangzott el a Yogin jógatanár képzőn – amin életemben először részt vettem – illetve azóta még oly sokszor hallottam… Mert valami, akkor és ott feléledt bennem és megértettem (megéreztem) hogy én ezen az úton, a Lélek útján járva válhatok igazán önmagammá.

Így az utóbbi években, amikor csak lehetőségem nyílt rá, folytattam a közös tanulást, gyakorlást, önmagam csiszolását a Yogin keretei között és azon túl is.

 • 2018-ban végeztem el a Yogin 200 órás Tudatossági és Jógatanári képzést.
 • 2020-ban Yogin Yin jóga oktatóvá váltam, illetve szintén ebben az évben a Sarasvati Alapítvány, Jóga és Oktatási Központ jóvoltából megismerkedhettem a jóga terápiás célú alkalmazásával és az Ajurvéda ősi tudományával részletesebben.
 • 2021-ben a Yogin Meditáció és Humanológia kurzusán mélyítettem el még jobban a tudásomat. Emellett 2021 nyarán részt vettem a Balla-hangterápia alap és haladó tanfolyamán, ahol a tibeti hangtálakkal és hatásukkal ismerkedtem meg elméleti és gyakorlati szinten.
 • 2022-ben az Almogudtha jógaiskola által szervezett 40 órás Aerial jóga oktatói képzést végeztem el. 

Oldalakat tudnék írni róla, hogy mennyi mindent kaptam, amióta a jóga útjára léptem. Hogy csak pár dolgot említsek:

 • egészségesebb szokásokat
 • új célokat és keretet az életemnek
 • eszközöket, melyek segítségével egyre inkább felül tudok kerekedni a negatív gondolataimon és érzéseimen
 • egy elfogadó közösséget

A fizikai részét éppen úgy szeretem a gyakorlásoknak, mint azt a lelki és energetikai transzformációt, ami óhatatlanul bekövetkezik, ha kitartunk a jóga útján. 

Szeretném, ha minél többen megtapasztalnánk, hogy kitartással és gyakorlással felülírhatóak a minket hátráltató programjaink és képesek vagyunk a szamszkáráink (bennünk rejlő lenyomatok) ördögi köréből kilépni és tudatosan teremteni az életünkben. Hiszek a mindennapi tudatos cselekedetek erejében is, ugyanakkor meggyőződésem, hogy létezik egy határ, amin az elme felfogóképessége már nem jut túl. Ide imáinkon, spirituális gyakorlásunkon, meditációnkon keresztül vezet az út. Én ehhez kaptam rengeteg segítséget a különböző jógairányzatok vonalairól, hogy ide eljuthassak és ezt is tudom továbbadni.

Az általam választott és képviselt jóga stílusok lassabb dinamikájúak, illetve több hangsúlyt fektetnek a pózok kitartására, ezáltal a bennünk lévő érzelmek feltárására és mélyebben visznek bele minket a bennünk zajló folyamatokba. Amennyiben ezt kerested, jó helyen jársz, vedd fel velem a kapcsolatot bátran. 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bemutatkozásomat és arra bátorítalak, hogy járjunk együtt a Lélek útján.

Szeretettel,

Kaba Eszter / Preet Sita Kaur

Palancsa Máté

Palancsa Máté

2016-ban vehettem át gyógytornász-fizioterapeuta diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. A klinikumban (reumatológia, immunológia, korai mozgásszervi rehabilitáció) és magánpraxisokban (Budapest, Pécs) is kipróbálhattam magamat. Az utóbbi években a mélyebb önismereti technikák (meditáció) vezettek el a mélyebb gyógyulást célzó módszerekhez. Így jutottam el a TestSzobrászathoz, amely egy strukturális integrációs iskola. A módszer a testtartás fejlesztését célozza meg, hogy az energia-gazdaságosabban, kevesebb erőfeszítéssel, és végtében optimálisabban mozogjon és működjön a gravitációs térben, amiben életünk minden pillanatában létezünk. A felszabaduló energia nemcsak a “külsőt”, hanem a “belsőt” is megváltoztathatja, hiszen az új testtartás, új belső tartást is magával hozhat. A TestSzobrászat  így holisztikus módszernek mondható, melynek célja a humán potenciál kiteljesítése.

 

Képesítések, workshopok:

 

 • TestSzobrászat-SeptumWork® (Strukturális Integráció)
 • SMR-henger 
 • Dynamic Flossing
 • Köpöly tanfolyam 
 • FDM I, II, III modul (Fascia Disztorziós Modell)
 • Komplex mozgásszervi állapotfelmérés 
 • Craniomandibularis terápia workshopok (Molnár Angélával)
 • Kinesio taping 
 • Craniomandibuláris terápia (CMD)
 • 3NS Kinesio Tape I.
 • Manual Trigger Point Therapy IMTT Module 1

 

Jászai Andrea

Jászai Andrea

Mindig az ember és kapcsolatai érdekeltek szenvedélyesen. Az ember és közösségei, az ember és a zene, az ember és a természet kapcsolata. Kapcsolata önmagával, kapcsolata Istennel. Keresésem során megismerkedtem a közösségfejlesztéssel, a Waldorf pedagógiával és ideológiai hátterével, a népi gyógyászattal, a zene csodájával, különböző táncok életigenlő mozdulataival, meditációs technikákkal…

Utamon a legtöbb tanításban az jött szembe, hogy a legfőbb kulcs az élet kérdéseihez az önismeret. Módszer, szemlélet, iskola rengeteg létezik. És hát itt van maga az Élet. J Van lehetőségünk figyelni, és tanulni bőven. 😉 Ami engem illet, igyekszem minél mélyebbre ásni magamban, és amit találok – ha másoknak is hasznos lehet – megosztani. Adottságaimat, tudásomat ennek a munkának a szolgálatába állítottam a magam és mások javára.

Az Inner Arcánumban masszőrként és hangtál terapeutaként, ill. egy fajta életmód tanácsadóként találkozhattok velem.

Szolgáltatások:

Svédmasszázs Hangtál kezelés ill. hangfürő

Továbbá:

– Svédmasszázs, hagyományos népi technikákkal vegyítve

– Táplálkozás és életmódbeli kérdésekkel foglalkozó workshopok (pl. gluténmentes étkezés, méregtelenítési technikák, gyógyteák…)

Calendar

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
Designed & Developed by Fábián Petra © 2018 Inner arcanum - All Rights Reserved