Jóga Nellivel 

Nelli által kínált jógafajták

HATHA/ HATHA FLOW JÓGA

A hatha jóga ötvözi a statikus pózokat és a mozgást az összpontosítással

Nelli

 és a légzéssel, hogy oldja a feszültséget, és erőt és rugalmasságot teremtsen a testben. A légzés tudatosítása lehetővé teszi az elme megnyugvását és a test felszabadulását. Ezzel mélyebb kapcsolat jön létre a jelen pillanattal.

A Hatha Flow órák a statikus ászanákat egyenletes, de dinamikus áramló mozgással ötvözik. Az órák intenzívebbek, mint a Hatha órák, és nagyobb hangsúlyt fektetnek az izomzat fejlesztésére.

A Hatha és a Hatha Flow jóga a test és az elme számára egyaránt előnyös. Az órák ászanából, pránajámából, relaxációból és meditációs gyakorlatból állnak. 

 A mindennapi életben hajlamosak vagyunk összehasonlítani testünket és képességeinket másokéval, de a jóga nem az egóról szól. Ehelyett inkább koncentráljunk a saját gyakorlásunkra és engedjünk el minden önbíráskodást vagy frusztrációt. Csak fogadd el, ahol az adott pillanatban tartasz. Erőd, rugalmasságod és egyensúlyod majd hétről hétre nő, a saját tempódban, anélkül, hogy észrevennéd. 

90 perces privát óra:
1 fő 10 000 Ft
2 fő 12.000 Ft
3 fő 15.000 Ft 

JÓGA NIDRA

A Jóga Nidra a jógi alvása. Azonban ez nem a hagyományos értelemben vett alvás, hanem a mélylazítás rendkívül hatásos jógatechnikája. Csak kevesen vannak tudatában annak, hogy a testi és szellemi egészség függ attól a képességtől, hogy tudunk-e jól lazítani.
A nyughatatlan életmód és a lazítás hiánya okozza a stresszt, idegességet és pszichikai labilitást. A legtöbb ember szenved a stressztől, és csak ritkán képes igazán ellazulni. A Jóga Nidra gyakorlásával azonban ez a képesség fejleszthető.
Rendszeres gyakorlása alkalmas az öngyógyító folyamatok erőteljes beindítására, a belső világ rendezésén keresztül az okozati szinten való öngyógyításra.

A Jóga Nidra, a jógi alvása

A Jóga Nidrában megtisztíthatjuk karmáinkat, mivel világosság járja át a tudatalatti és tudattalan rétegeket. Önvalónk egy energiagazdag, erőteljes részét érintjük, ahol hallható a lélek hangja, és vágyaink beteljesülnek. Amit ezen a tudatsíkon kívánunk, megvalósul.
Az órák többlépcsős rendszerben egymásra épülnek. Első fokozatát fizikai és mentális lazítás eszközeként használjuk, amely tudatos izomlazítással és mentális irányítással éri el a feszültségek feloldását. Ez azonban még nem a valódi jógikus alvás, amely majd a tudat sokkalta mélyebb rétegeibe hatol, hanem annak nélkülözhetetlen előkészítő fokozata. Minden egyes fokozata egyre mélyebb tudatszintek megismeréséhez, egyre finomabb rétegek tisztításához vezet.

 

Egy 40-45 perces gyakorlás – a pihenés tekintetében – 4-5 óra természetes alvással ér fel.
A klasszikus Patandzsáli-féle felosztásban ez a pratjáhára (érzékek visszavonása) technikáinak egyik leginkább kidolgozott fajtája. Ebben az állapotban az elme és a mentális tudatosság elválik az érzékszervek ingereitől és eljuthatunk a koncentráció magasabb fokaihoz.

60 perces privát óra: 1 fő 8000 Ft
2 fő 10.000 Ft
3 fő 12.000 Ft

60 perces csoportos óra csütörtökönként 18:15-19:15
1 alkalom 2000 Ft

 

Havi bérlet(4 alkalom+hangfelvételek) 7000 Ft

Nelli

AYURVÉDIKUS JÓGA

Az ayurvéda az egészség és a hosszú élet tudománya, a jóga az önmegvalósítás tudománya. Ezek az ősi testvértudományok együttesen elősegíthetik a test, az elme, az érzelmek és az érzékszervek egészségét.

Az ayu-jóga foglalkozások mantrát, mudrát, kriját, ászanát, vezetett relaxációt, pránájámát és meditációs gyakorlatot is tartalmaznak figyelembe véve az 5 fő elemet (föld, víz, tűz, levegő, éter), hogy megteremtsük a gyakorló dósájának (típusának) egyens

 

úlyát. A Váta típus az éter és levegő,  a Pitta a tűz és a víz, a Kapha pedig a víz és a föld elemek párosulásából áll össze.

Mivel az ájurvéda követi a természet változásait, így az órák típusa is változhat, attól függően, hogy épp milyen az időjárás, melyik évszakban vagyunk, vagy akár a hold állását követve. 

90 perces privát óra:
1 fő 10 000 Ft
2 fő 12.000 Ft
3 fő 15.000 Ft 

VINYASA JÓGA

“Szándékkal mozogni” – A Vinyasa jóga pontosan ezt segíti elő: ez a gyakorlat arra ösztönöz, hogy minden mozdulatod szándékkal gyakorold, folyamatosan összekapcsolva az elmét és a testet a légzéssel, ahogy pózról pózra áramlunk. Ez a gyors tempójú testtartások sorozata, amely elsősorban az ászanán való átfolyásra összpontosít. A vinyasa-áramlás során gyakorolt ászanák mind a belégzés és a kilégzés ritmusán keresztül kapcsolódnak egymáshoz, hogy energiát és hőt hozzanak létre a testben.

60 perces privát óra:
1 fő 8000 Ft

2 fő 10.000 Ft
3 fő 12.000 Ft 

YIN JÓGA ÉS MARMA

Nelli

A Yin jóga egy csendes, szemlélődő gyakorlás, amely által mélyre hatolhatunk a testünkbe passzív, hosszabb ideig kitartott pózokkal. A test legmélyebb szöveteit, kötőszöveteinket – szalagokat, ízületeket, csontokat és a test mély fascia hálózatait célozzuk meg, nem pedig az izmokat (amelyek a Yang jóga gyakorlatok fizikai középpontjában állnak, mint  pl. a hatha vagy a vinyasa jóga).

A Yin jóga javítja az energiaáramlást, fokozva a chi/prána áramlását a szervekben. Ahhoz, hogy egészséges legyünk, egészséges szervekre és egészséges izmokra van szükségünk. A Yin jóga csodálatos érzelmi és mentális egészségügyi előnyöket is kínál.

A marma pontok közvetlen bejáratok a tudatunkba, tudatalattinkba, valamint ők a test energiaforrásai, amelyeket stimulálva az ayurvédában gyógyításra használnak. A Yin hosszan kitartott pózai által nyomást kifejtve aktiváljuk ezeket a pontokat. 

60 perces privát óra:

1 fő 8000 Ft
2 fő 10.000 Ft
3 fő 12.000 Ft

Janetka Nelli

Bejelentkezés:
M: +36 70 583 7870
E: holisticasambodhya@gmail.com

 
Designed & Developed by Fábián Petra © 2018 Inner arcanum - All Rights Reserved