Hatha Jóga Natival

Milyen az a Hatha Jóga?

A hatha szanszkrit kifejezés. A “ha”- jelentése Nap, a “tha”-jelentése a Hold. A hatha jóga kiegyensúlyozza a Nap és a Hold energiáját, ezáltal a férfi (Nap) és a nõi (Hold) energetikát, a prána és apána energiákat a szervezetben.

Németh Natália

A hatha jóga egy statikus formája a jógának, kevésbé aktív mint mondjuk az ashtanga jóga.
Itt a gyakorlók egy-egy ászanában/jógapózban elmerülnek, miután felvették a pózt, és légzésükre koncentrálnak.
A hatha jóga tökéletes kezdõ jógázóknak, hiszen egy statikus pózban könnyebben megtanulunk lélegezni, befelé figyelni, mint egy aktívabb vinyasa flow-ban. Ettől persze egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.

Érdemes olyan energetikájú jógát választani, ami illik hozzánk, hiszen akkor leszünk elégedettek az eredménnyel. Természetesen haladó jógázóknak is alkalmas a hatha jóga, hiszen mindig van hova fejlődni egy-egy ászanában.

Nekem, mint tanárnak, mi a fontos?

A magam részéről fontosnak tartom egy hatha jóg

a órán, hogy a vendégem mit szeretne elérni, milyen irányba szeretne fejlődni. Akkor tudunk elérni egy célt, egy álmunkat, ha pontosan tudjuk mi az, amit szeretnénk ès mi kell ahhoz, hogy ezt el is érhessük. Fontosnak tartom azt is, hogy a jóga óra ne csak a testünket, de a szellemünket, lelkünket is fejlessze, kisimítsa.

Kiknek ajánlom?

A hatha jógát azoknak ajánlom, akik szeretnének kitörni a hétköznapokból, akik szeretnék megtudni, kicsodák valójában, és ez mellett feszegetni is hajlandók a saját határaikat, képesek kilépni a komfort-zónájukból a cél(-ok)ért, melye(-ke)t kitűztek maguknak.

Hogyan működik?

– Csak a lélegzetedre figyelj –

Egy egyéni hatha jóga órát mindig igyekszem a lehető leginkább személyre szabni.
Az első alkalommal felmérjünk az célokat, az egyéni igényeket és a személyre szabottsághoz elengedhetetlen testalkatot, ami biztosítja a biztonságos és motivált gyakorlást.

A jóga ászanák (jóga pózok) mellett, a pranajámával (légzésgyakorlattal) és rövid meditációval egészülnek ki az órák.

Helyszín

A magánórák helyszíne:
Pécsett, a Ferencesek utcája 44-ben

Árak

Egy alkalom 60 perc – 5500 Forint

Bejelentkezés:

Németh Natália
M: 
+36 30 444 5674

 

 
Designed & Developed by Fábián Petra © 2018 Inner arcanum - All Rights Reserved