Holistic Life Coaching

Amikor azért figyelünk és hallgatjuk a másikat, hogy megértsük, nem pedig azért, hogy reagáljunk rá, na ott kezdődik a varázslat.

A holisztikus kifejezés egységet, mindenre kiterjedő teljességet, a teljes ember figyelembevételét és az egész-séget jelenti. Az egység pedig nem más, mint az összetevők egyensúlya.

Egységben lenni magunkkal, annyit jelent, hogy nem iktatjuk ki, ignoráljuk vagy nyomjuk el, létünk egyes összetevőit – fizikai tünetek, betegségek, szív, érzések, érzelmek, érzékiség, gondolkodás, intuició –, hanem felelősséget vállalunk és valódi figyelmet fordítunk életünk alkotóelemeire, evvel együtt önmagunkra.

Míg a hagyományos coaching megközelítései nagyrészt figyelmen kívül hagyják a test, betegség formájában küldött üzeneteit és rossz közérzetünk valós okait, úgy a holisztikus megközelítés magában foglalja a lelki, értelmi és testi gyógyulási folyamatokat.

Testünk, Elménk és Szellemünk csodás összhangban dolgozik együtt. Egy rendszert alkot. Egyik sem változik úgy, hogy ne befolyásolná a másikat. Ha ebben az áramlásban a legkisebb gát is képződik, azt jelzik felénk betegségek, stressz vagy depresszió formájában. Bármelyik területen lévő probléma is hívja fel a figyelmünket először, tudhatjuk, hogy “porszem került a gépezetbe.”

A szándék és irányelv

A szándékom, hogy az általam alkalmazott technikák és a kliens, már birtokban lévő tudás és eszközök kombinációjából, egyensúlyt teremtve, erős alapot építsünk, hogy a változás, az új tudás és szemléletmód szerkezete biztos és szilárd fundamentumon nyugodjon.

A program alatt arra törekszünk, hogy a közös munka eredményeképpen, a kliens megtalálja önmaga igazságait és tudatosítsa a rendelkezésre álló és az addig még kihasználatlan erőforrásait. Mindezt úgy, hogy megtanulja becsülni és élvezni a célhoz vezető utat, amely épp olyan fontos, mint a kitűzött cél maga.

Amiben az általam kínált Holistic Life coaching segíthet például:

 • Kitörni a régi minták ismétlődő köréből
 • Az életkedv, a vitalitás, a motiváció javításában
 • Felismerni félelmeinket, szembenézni velük és legyőzni azokat
 • Testi, lelki és mentális blokkok feloldásában
 • A halogatásokat tetté formálni
 • Új készségek kifejlesztésében (pl.: türelem, kitartás, megértés, elfogadás, önfegyelem, problémamegoldás, stb. …)
 • Egyensúlyt teremteni az elméje, a teste és a szelleme között
 • Felfedni és átalakítani korlátozó hiedelmeinket önmagunkról, másokról és a világról
 • Depresszió, szorongás és stressz kezelésében
 • Új, egyben hasznos, kreatív és fejlesztő szokások kialakításában
 • A komfort zóna kiterjesztésében
 • Hogyan fogadhatjuk lelkesedéssel az új és régi kihívásokat
 • Tisztázni céljainkat és prioritásainkat
 • Fejleszteni képességünket, hogy tanuljunk hibáinkból és kudarcainkból
 • Hogyan éljünk békében önmagunkkal és a világgal
 • Fejleszteni szociális életünket és erősíteni kapcsolatainkat (párkapcsolat, család, barátok)
 • Életcélunk megtalálásában és elérésében

A programokat a következő eszközök és lehetőségek alkothatják:

“Nem egy csepp vagy az óceánban, az egész óceán vagy egy cseppben.” Rumi

 • Life Coaching és NLP (Neuro-lingvisztikus programozás) az elmére összpontosítva, a tudatos és tudattalan részünk összehangolásával juttatnak el minket saját igazságainkhoz, válaszainkhoz és megoldásainkhoz.
 • Egy, az önismeretet fejlesztő, interaktív, meditációs technika, amely lelki és mentális tisztaságot eredményez, így feloldja a magunkról és másokról alkotott hiedelmeket és ítéleteket.
 • Kezdő vagy haladó jóga gyakorlatok (Tradicionális Hatha yoga, Karma és Kriya yoga) valamint különböző meditációs és legzésgyakorlatok, amelyek aztán otthoni, önálló gyakorlásra is kiválóan alkalmasak.
 • Egyénre szabott Táplálkozási tanácsadás biztosítja a test és az elme közötti zavartalan áramlást és információcserét.
 • Ayurvedikus indiai masszázs segítheti az elme, test és lélek gyógyulását, relaxációját, méregtelenítését és blokkok oldását.

Hogyan működik

Az első találkozónk lehetőséget ad arra, hogy még mielőtt elköteleznénk magunkat a közös munka mellett, személyesen vagy telefonon beszéljünk a fennálló konfliktusról, a kitűzött célokról, a lehetséges megoldásokról és annak eszközeiről.

Ezt követőn, ha úgy döntünk, hogy együtt kívánunk dolgozni, az első konzultáció alkalmával az ügyfél személyes céljait és igényeit részletesen átbeszélve és azokat figyelembe véve, együtt összeállítjuk a személyre szabott programot, annak elemeit, a találkozások körülbelüli számát és gyakoriságát.

Mivel mindenki különböző – más személyiség eltérő célokkal, igényekkel, nehézségekkel – így a program elemei és a találkozók gyakorisága is változó.

Nehéz lenne előre megmondani, hogy hány találkozásra van szükség pontosan a cél eléréséhez. Ezért a program folyamán, nagyon fontos szerepet kap az ügyfél által kipróbált új eszközök gyakorlati sikerességének, és az esetleg korrigálást igénylő pontok rendszeres megfigyelése, valamint az elért részeredmények szemmel tartása. Így biztosítva, hogy mindig az aktuális irány felé haladjunk, hogy az együtt töltött idő és a közösen végzett munka a leghatékonyabban legyen kihasználva.

Árak

1 alakalom  (60 perc) 12 000Ft

“A coachnak van néhány remek kérdése a válaszaidra; a mentornak van néhány remek válasza a kérdéseidre.”

Coachingot a következő szolgáltatók nyújtanak központunkban:

Fábián Petra

További info és bejelentkezés:
M: +36 70 230 8655

 

 

 
Designed & Developed by Fábián Petra © 2018 Inner arcanum - All Rights Reserved